Rusija: Ukrajina nema šanse da povrati Krim - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija: Ukrajina nema šanse da povrati Krim

Ukrajina nema šanse da povrati Krim ni upotrebom vojne sile, a ni političkim djelovanjem, izjavio je danas za agenciju TAS S član Savjeta Federacije Rusije sa Krima Sergej Cekov.

“Ukrajina uopšte nema šanse da povrati Krim vojnim putem. To je nemoguće. Ali ne znači da ne treba da budemo spremni na provokacije i akcije sa njihove strane. Oni se pripremaju, ali i mi”, rekao je Cekov.

Šef kabineta predsjednika Ukrajine Andrij Jermak izjavio je ranije da se ta zemlja sprema za ofanzivu na Krim, a zamenik ukrajinskog ministra odbrane Vladimir Gavrilov rekao je juče u intervjuu za Skaj njuz da će ukrajinske snage biti na Krimu do decembra, kao i da će rat biti završen na proleće naredne godine.

Kako je rekao Cekov, takve izjave kijevskih vlasti su trebale da stimulišu pomoć iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Lider Krima Sergej Aksjonov rekao je u petak da lokalne vlasti kontrolišu radove na utvrđivanju na poluostrvu, a kako bi osigurale bezbednost naroda i istakao da su te mjere dovoljne da se osigura bezbednost Krima.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Arktička zima pogodila sjever SAD-a i Kanadu, temperature ponegdje i do -79 stepeni

M.

U Gračanici pucano iz automobila u pokretu

M.

Priština zabranila prodaju i naložila povlačenje jestivog ulja iz centralne Srbije

M.

Ostavite komentar