"Rusija s tim nema veze" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Rusija s tim nema veze”

Rusija nije umešana u sajber napad na glavnu američku kompaniju za distribuciju naftnih derivata “Kolonijal pajplajn”, izjavio sinoć portparol Kremlja.

“Rusija s tim nema ništa”, rekao je Dmitrij Peskov agenciji Tass komentarišući izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena da Vašington za sada nema dokaza da je Rusija umešana u sajber napad na kompaniju, ali da ima indicija da je napad izveden sa teritorije te zemlje.

Upitan da li Moskva planira da sarađuje sa Vašingtonom po tom pitanju, on je naveo da “SAD odbijaju da sarađuju u borbi protiv sajber-kriminala”.

Bajden je ranije u ponedeljak rekao da za sada nema dokaza da je Rusija umešana u sajber napad na glavnu američku kompaniju za distribuciju naftnih derivata “Kolonijal pajplajn”, ali da ima indicija da je napad izveden sa teritorije te zemlje.

On je najavio da će se sastati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, ali je dodao da za sada američke obaveštajne službe nemaju dokaze da je Rusija umešana.

Kompanija “Kolonijal pajplajn” zatvorila je kompletnu mrežu posle sajber napada koji se dogodio u petak. Njenim naftovodom dužine 8.850 km dnevno se distribuira 2,5 miliona barela benzina i drugog goriva iz rafinerija na obali Meksičkog zaliva do potrošača u srednjem Atlantiku i na jugoistoku SAD.

Danas objavljeno

“Amerika koristi NATO da kontroliše saveznike”

M.

Optimističnije brojke u RS: Jedan novi slučaj zaraze koronom, nema preminulih

M.

Saobraćajka kod Gradiške: Automobil sletio sa puta, povrijeđene tri ososbe, dvije na liječenju u UKC Srpske

M.

Ostavite komentar