Rusija predstavlja novi vojni avion na međunarodnom avio-salonu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija predstavlja novi vojni avion na međunarodnom avio-salonu

Ujedinjena avio-proizvodna korporacija (UAK) će predstaviti novi vojni avion na međunarodnom avio-salonu MAKS-2021, saopštila je pres-služba državne korporacije Rosteha.

  • UAK, koja je dio Rosteha predstavlja fundamentalno nov vojni avion u gradu Žukovski 20. jula- prvog dana rada međunarodnog avio-salona MAKS-2021 – navodi se u saopštenju.

Rusija je jedna od malobrojnih zemalja koja poseduje tehnologije za proizvodnju perspektivnih avijacionih sistema, kao i priznati “stvaralac trendova“ u proizvodnji borbenih aviona, navodi pres-služba.

  • Uvjereni smo da će novi proizvod, koji su napravili stručnjaci UAK, izazvati iskreno interesovanje ne samo za našu zemlju, već i za druge regione svijta, uključujući naših konkurenata u inostranstvu – navodi se u saopštenju predstavnika Rosteha.

Međunarodni avijaciono-kosmički salon MAKS-21 obilježiće ove godine 15. godišnjicu svog postojanja. Izložba će biti održana od 20. do 25. jula u Žukovskom u Podmoskovlju. Svi događaji u okviru salona biće održani uzimajući u obzir zahtjeve za sprečavanje širenja virusa korona.

Danas objavljeno

Patrijarh Porfirije služi arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica

M.

U Teksasu u kamionu pronađeno 46 mrtvih migranata

M.

Samit NATO u Madridu, na agendi novi strateški koncept

M.

Ostavite komentar