Rusija pozvala američkog ambasadora: Imamo neoborive dokaze - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija pozvala američkog ambasadora: Imamo neoborive dokaze

Rusija je pozvala na razgovor američkog ambasadora Salivena zbog navodnog uplitanja SAD u izbore.

To su javile ruske agencije TAS S i RIA pozivajući se na diplomatski izvor.

Ruske novinske agencije izvestile su ranije da je Saliven pozvan na razgovor zbog pitanja u vezi s akreditacijama za ruske novinare koji rade u SAD, preneo je Rojters.

Agencije nisu precizirale o kojim se izborima razgovaralo.

U Rusiji će sledeće nedelje biti održani parlamentarni izbori.

Američkom ambasadoru koji pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ukazano je da je apsolutno nedopustivo mešanje u unutrašnja pitanja Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo.

“Američki ambasador Džon Salivan je 10. septembra pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova na susret sa zamenikom ministra Sergejom Rjabkovom“, navodi se u saopštenju. Tokom sastanka je istaknuto da ruska strana poseduje neoborive dokaze o kršenju ruskog zakonodavstva od strane američkih „digitalnih giganata“ u vezi sa priprema i održavanjem izbora za Dumu.

“S tim u vezi ukazano je da je apsolutno nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari naše zemlje”, istakli su u Ministarstvu i dodali da su razmotrena i neka druga pitanja bilateralnog karaktera.

Portparolka Ministarstva Marija Zaharova rekla je da se nada da će američke diplomate obavestiti Vašington o razlozima zbog kojih je Salivan pozvan na razgovor.

“Pročitala sam tri verzije zbog čega je ambasador pozvan u Ministarstvo. Pošto je Ministarstvo pozvalo ambasadora, Ministarstvo je to koje zna stvarni razlog. A razlog je jedan – mešanje u ruske izbore. Nadamo se da će američke diplomate tako i preneti Vašingtonu. A ne onako kako je napisano u saopštenju američke ambasade koje nema veze sa stvarnošću”, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar