Rusija odgovorila: "Besmisleno. Ovo je još jedan pokušaj demonizacije naše zemlje" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija odgovorila: “Besmisleno. Ovo je još jedan pokušaj demonizacije naše zemlje”

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov prokomentarisao je izjavu portparola američkog Stejt departmenta Neda Prajsa.

Prajs je izjavio da bi Rusija navodno mogla da upotrebi hemijsko oružje u Ukrajini.

“Bezvredna je cena ovakvih optužbi. Američki zvaničnik se, kao i uvek, nije potrudio da pruži nikakve dokaze. Ovo je još jedan pokušaj demonizacije naše zemlje”, naveo je ruski diplomata u saopštenju . On je podsetio da je Rusija 10. i 11. marta predala dokument OZHO i Savetu bezbednosti UN o moguc´im hemijskim provokacijama u Ukrajini. U njemu su detaljno opisani scenariji za moguc´u upotrebu toksičnih supstanci od strane ukrajinskih radikala.

“Naša zemlja je, za razliku od Sjedinjenih Država, 2017. godine eliminisala sve raspoložive zalihe hemijskih ratnih agenasa. Ovu činjenicu je dokumentovao OPCV. Besmisleno je raspravljati sa ovim”, zaključio je Antonov. Zvanični predstavnik generalnog sekretara UN Stefan Dižarik rekao je ranije da nema dokaza o moguc´nosti upotrebe hemijskog oružja u Ukrajini. Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov saopštio je 9. marta da ukrajinski nacionalisti pripremaju provokaciju upotrebom otrovnih supstanci kako bi optužili Rusiju za upotrebu hemijskog oružja.

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar