Rusija negira Pompeove tvrdnje o Maduru - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija negira Pompeove tvrdnje o Maduru

Rusko ministarstvo spoljnih poslova negira tvrdnje Vašingtona da je Moskva ubedila venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura da ne beži zbog protesta u zemlji.

Takve navode rusko ministarstvo je označilo kao “deo rata informacijama”.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je Maduro bio spreman da ode iz zemlje u utorak ujutro posle poziva opozicionog lidera Huana Gvaida na pobunu, ali da je odustao posle intervencije Rusije, prenela je agencija Rojters.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je britanskog agenciji da je Pompeova izjava deo “informativnog rata”.

Gvaido je juče pozvao građane na pobunu koja će, kako je rekao, biti poslednja faza u svrgavanju predsednika Madura.

Posle toga je na ulicama Karakasa došlo do sukoba Gvaidovih pristalica s pristalicama Madura i pripadnika bezbednosnih snaga, a više desetina ljudi je povređeno i zbrinuto u bolnicama.

Gvaido je pozvao građane da i danas izađu na ulice, dok je Maduro sinoć izjavio da je propao plan “male grupe” Gvaidovih sledbenika.

Gvaido se u januaru proglasio za privremenog predsednika zemlje i tada je dobio podršku SAD i još 50 zemalja, dok Madura takođe podržava veliki broj zemalja, uključujući Rusiju i Kinu.

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar