13. Maja 2020.

Rusija neće potpuno otvarati granice do 2021. godine?

Big Portal

U pismu koje su Andrej Ignatijev (PCT) i Genadij Lamšin (RGA) poslali ministru ekonomskog razvoja Maksimu Rešetnikovu i šefu Ruske Federalne turističke agencije Zarini Doguzovoj, sugerisano je da bi turizam u zemlji trebalo da bude dozvoljen od 1. juna 2020. “barem između regiona sa niskim nivoom slučajeva Covid-19”.

Autori pisma predložili su da se međunarodni turizam obnovi od 1. jula, ali da se prihvataju samo turisti iz zemalja sa manje slučajeva virusa korona.

Rusija bi vremenom počela da prihvata turiste iz sve više i više zemalja, s tim da bi putovanja tek 1. januara 2021. dostigla nivo prije virusa korona.

Ruska turistička industrija snažno je pogođena od početka epidemije.

Vlada je od 27. marta suspendovala gotovo sav međunarodni avio-prevoz, što bi moglo biti pogubno za turistički sektor.

U aprilu je Rostourism objasnio da će finansijski gubici zbog Kovid-19 biti najmanje 300 milijardi rubalja (4 milijarde USD) kvartalno.

Doguzova je 7. maja ukazala da je turizam jedan od glavnih ekonomskih pokretača Rusije, naglasivši kako postupni izlazak iz karantinskih mjera neće pomoći samo industriji koju ona predstavlja, već i mnogim drugim sektorima.

“Oko 60 miliona ljudi svake godine putuje po zemlji, ostavljajući nekoliko milijardi rubalja u regionalnim ekonomijama i stvarajući oko 2,5 miliona radnih mjesta”, rekla je ona.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare