11. Aprila 2022.

Rusija: Ne vraćamo se

Big Portal

Konstantin Kosačov je za RIA Novosti izjavio da će dijalog sa Moskvom biti tražen kada se formiraju nove institucije i pojave nove politike.

“Nema smisla vraćati se ovim organizacijama u njihovoj sadašnjoj konfiguraciji. Uglavnom, 90-ih godina, Rusija im se pridružila ne samo na talasu prilično romantičnih ideja i očekivanja, već i u sasvim drugom istorijskom kontekstu”, rekao je Kosačov.

On je dodao da je Rusija “otišla u Evropu krajem 20. veka, otvorena za saradnju, poštujući ljudska prava, sa svojom raznolikošću ideja”.

“Ali danas su ona prilično rigidno ideološki obojena, netolerantna prema disidentskim društvima postmodernih vrednosti, u kojima su nominalni principi izgubili svoju univerzalnost što smo jasno videli na primeru odnosa prema pravima Rusa, sloboda medija je sve više i više uslovljena i sve ove nekadašnje hrišćanske ili socijaldemokratske stranke, zamenio je liberalizam ‘50 nijansi sive’. Svi oni koji su protiv su ‘populisti’, ‘fašisti’ ili ‘agenti Kremlja'”, rekao je Kosačov, a prenosi portal Vostok.rs.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare