Rusija: Napadač sa kukastim krstom ubio 15 ljudi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija: Napadač sa kukastim krstom ubio 15 ljudi

Naoružani napadač ubio je danas 15 ljudi, među kojima je 11 dece i ranio je 24 osobe u jednoj školi u Rusiji, nakon čega se ubio, saopštili su ruski istražitelji.

Napadač, muškarac u ranim tridesetim, koji je identifikovan kao Artem Kazancev, ubio je dva čuvara, a zatim otvorio vatru na učenike i nastavnike u školi broj 88 u Iževsku koju je nekada i sam pohađao, prenosi Rojters.

Ruski istražni komitet, koji se bavi velikim zločinima, saopštio je da istražuje sumnjive veze počinioca sa neonacizmom.

„Istražitelji trenutno vrše pretres njegovog prebivališta i proučavaju ličnost napadača, njegove stavove i okruženje. Sprovode se provere njegove privrženosti neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji“, navodi se u saopštenju komiteta.

Objavljen je snimak na kojem se vidi telo muškarca kako leži u učionici sa prevrnutim nameštajem i papirima razbacanim po krvavom podu.

Napadač je bio obučen u crno, sa crvenim kukastim krstom na majici, bio je naoružan sa dva ručno adaptirana pištolja za ispaljivanje bojeve municije i kod sebe je imao ukupno 10 okvira municije kalibra 9 milimetara na kojima je crvenom bojom ispisano „mržnja“, saopštila je pres-služba odeljenja Nacionalne garde regiona Udmurt, prenosi TAS S.

Pomoćnik ruskog ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov kazao je da grupa lekara putuje u Iževsk da pomogne žrtvama pucnjave, prenela je agencija Interfaks.

Prema njegovim rečima, u školu u kojoj radi 80 nastavnika i koju pohađa 982 đaka upućeno je 14 ekipa Hitne pomoći.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar