"Rusija mora da razmotri prijedloge o povratku u G7" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Rusija mora da razmotri prijedloge o povratku u G7”

Rusija mora da razmotri konkretne predloge za povratak u Grupu 7, ukoliko se to predlaže, izjavila je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova.

“Teško je razumeti o čemu se sada radi. Stoga, neophodno je da se razgovori o tome premeste iz sfere javne zabave u profesionalnu, ukoliko G7 želi da se postavi kao ozbiljan format”, izjavilaje Zaharova, prenosi Rojters.

U međuvremenu, anonimni francuski diplomata izjavio je da povratak Rusije u G7 zavisi od njenog napretka u političkom procesu sa Ukrajinom.

“Primetili smo da Amerikanci žele da ih ponovo uvedu (u grupu) iduće godine. Ukrajina je ključna. Postoji kontekst da bi bilo poželjno napraviti neki napredak”, izjavio je anonimni izvor.

Tramp je juče izjavio da bi bilo prikladno Rusiju uključiti u članstvo G7 grupe naprednih industrijalizovanih zemalja sveta.

U obraćanju novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da je njegov demokratski prethodnik, Barak Obama, hteo da Rusija napusti nekadašnju G8, prenosi Rojters.

“Ali mislim da je mnogo primerenije imati Rusiju. To bi trebalo da bude G8 jer mnoge stvari, o kojima razgovaramo, imaju veze sa Rusijom”, rekao je Tramp.

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar