Rusija kritikovala UN zbog bombardovanja Srbije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija kritikovala UN zbog bombardovanja Srbije

Predstavnik Rusije pri Ujednijenim nacijama Vasilin Nebenzja kritikovao je danas na sjednici Savjeta bezbjednosti svjetsku organizaciju zbog konflikta u bivšoj Јugoslaviji i bombardovanja Srbije.

Prema njegovim riječima, nakon decenija evropske koegzistencije, došli su raspad Sovjetskog Saveza, zatim konflikt u bivšoj Јugoslaviji, ekspanzija NATO-a ka granicama Rusije, bombardovanje Srbije – i bilo je jasno da stvari ne idu kako treba.

  • U više navrata smo pokušali da skrenemo pažnju na to i predlagali formule koje su mogle da garantuju mir i bezbjednost u Evropi i svijetu, ali neki od vas odabrali su da nas ne čuju i nastavili da guraju proširenje NATO – rekao je Nebenzja na sastanku Savjeta povodom 75 godina od kraja Drugog svjetskog rata.

On je naveo da, nakon gruzijske agresije u Јužnoj Osetiji, danas svjedočimo ratu u Ukrajini, koji neki prepisuju Rusiji, a koji je zapravo rezultat državnog udara.

  • Umjesto da udružite snage i bavite se pravim izazovima poput međunarodnog terorizma, trgovinom droge, sajberkriminalom, neki od vas su zauzeti tražeći naprijatelja – crnu mačku u mračnoj sobi – poručio je Nebenzja.

TANJUG

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar