13. Aprila 2022.

Rusija: Kategorički odbacujemo

Big Portal

Anatolij Antonov je istakao da pre nego što osudi druge zemlje za kršenje ljudskih prava i sloboda, Vašington treba da se posveti rešavanju sopstvenih problema.

Prema njegovim rečima, u SAD su u porastu rasizam, antisemitizam, islamofobija i drugi oblici netolerancije, a rusofobija bez presedana se nastavlja, prenosi RIA Novosti.

“Očigledno je da propagandni opusi Stejt departmenta imaju za cilj ocrnjivanje političkog sistema nepoželjnih zemalja i stvaranje izgovora za mešanje u njihove unutrašnje stvari”, naveo je Ambasador Rusije u SAD u saopštenju objavljenom na Telegramu ambasade.

Antonov je ukazao i na nehumanu politiku američkih vlasti prema imigrantima i da Vašington zataškava slučajeve torture i nehumanog postupanja prema zatvorenicima u specijalnom zatvoru Gvantanamo.

Američki Stejt department objavio je juče Izveštaj o ljudskim pravima za 2021. godinu, što čini poslednjih 46 godina. Taj dokument obuhvata procenu stanja međunarodno priznatih pojedinačnih, građanskih, političkih i radničkih prava, utvrđenih u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i drugim međunarodnim sporazumima.

Stejt department je u jučerašenjm Izveštaju ponovo optužio vlasti Rusije za kršenja ljudskih prava, navodi RIA Novosti. Rusija te tvrdnje kategorički odbacuje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare