9. Januara 2022.

Rusija jasno poručila: Nema ustupaka Americi

Big Portal

“Velika je verovatnoća da ćemo se, u potrazi za dodirnim tačkama, suočiti sa tim da naše kolege iz SAD i NATO-a ne žele realno da sagledaju šta nam je potrebno”, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Rjabkov, ocenjujući predstojeći sastanak Rusija-SAD u Ženevi.

“Međutim, mi, naravno, pod pritiskom i u režimu pretnji koje se stalno čuju na naš račun od strane zapadnih učesnika predstojećih kontakata, nećemo činiti nikakve ustupke”, naglasio je zamenik šefa diplomatije.

Po njegovim rečima, “to je u potpunosti isključeno”.

“To bi značilo raditi protiv sopstvenih interesa, protiv interesa naše bezbednosti”, naglasio je visoki ruski zvaničnik.

Rjabkov je izrazio žaljenje što SAD insistiraju na jednostranim ustupcima Rusije i umesto konstruktivnog stava, bave se spekulacijama, što ne može biti osnova za produktivnu diskusiju o bezbednostnim garancijama.

Podsetimo, Rusija i SAD će održati danas u Ženevi konsultacije o bezbednostnim garancijama koje je predložila Moskva, nakon čega će u Briselu biti održana sednica Saveta Rusija-NATO, a u Beču konsultacije na polju OEBS-a.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare