6. Marta 2021.

Rusija i SZO pregovarali o hitnom odobrenju za Sputnjik V

Big Portal

“Tokom razgovora, oni su se dotakli načina za borbu protiv širenja novog korona virusa, uključujući vakcinaciju stanovništva, za poboljšanje javnog zdravlja i povećanje dostupnosti medicinske zaštite. Bilo je riječi i o pregledu zahtjeva za odobrenje hitne upotrebe za rusku vakcinu Sputnjik V“, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Ruski ministar zdravlja obavijestio je šefa Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o akciji vakcinacije u Rusiji.

“Do danas su milioni građana primili vakcinu Sputnjik V. Vakcina razvija trajna antitijela i ćelijski imuni odgovor na patogen kovid-19, ali nema negativnih neželjenih efekata. Zapravo, vakcina je postala svjetski bestseler”, rekao je Muraško.

Pored toga, Muraško i Gebrejesus razgovarali su o projektima, koje je izradilo rusko Ministarstvo zdravlja, a koji imaju za cilj poboljšanje javnog zdravlja i povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite u zemlji.

„Generalni direktor SZO pohvalio je napore Rusije da u fazama uvede digitalnu tehnologiju u zdravstveni sistem, što pojednostavljuje komunikaciju pacijenta sa medicinskim osobljem i trenutno poboljšava efikasnost naknadne nege“, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare