Rusija domaćin mirovnih pregovora Izraela i Palestine? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusija domaćin mirovnih pregovora Izraela i Palestine?

Vlasti Ruske Federacije izrazile su spremnost i predložile da budu domaćin direktnih mirovnih pregovora između Izraela i Palestine.

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija održava treću vanrednu sjednicu o rastućim tenzijama između Izraela i Palestine i o izraelskim napadima na Gazu.

Ruski zamjenik ministra spoljnih poslova Sergej Vershinin je u obraćanju Savjetu bezbjednsti izjavio da Rusija može preuzeti ulogu domaćina izraelsko-palestinskih pregovora.

Vershinin je najoštrije osudio stradanje civila u Palestini i Izraelu i poručio kako uspostava primirja mora biti prioritet.

Ističući kako nedostatak direktnog dijaloga između Izraela i Palestine predstavlja jedan od uzroka aktuelnih tenzija, Vershinin je kazao da bi se ti pregovori mogli obnoviti u Rusiji.

On je takođe rekao kako normalizacija odnosa između Izraela i nekih arapskih zemalja nije dovoljna za rješavanje izraelsko-palestinske krize.

Predložio je održavanje sastanka ministara spoljnih poslova “bliskoistočne četvorke“ koju čine Ujedinjene nacije, Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i Rusija.

(Anadolija)

Danas objavljeno

Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

M.

Dodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

M.

U FBiH 182 novozaraženih

M.

Ostavite komentar