26. Juna 2019.

Rusija će preduzeti vojne mjere ako NATO realizuje svoje prijetnje

Big Portal

Rusija će preduzeti kompenzacijske vojne mjere u slučaju realizacije prijetnji NATO-a u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštio je zamjenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

Prema riječima Rjabkova, pokušaji da se to što se dešava predstavi kao vojno-politički odgovor na akcije Moskve (navodno kršenje Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa), predstavlja propagandu koja ima za cilj dezinformacije međunarodne zajednice.

  • Kada te prijetnje počnu da se pretvaraju u materijalne korake, moraćemo da preduzmemo kompenzacione vojne mjere – rekao je on.

Diplomata je naglasio da posljednjih godina države NATO-a koriste ideologiju dvojnog standarda prema Rusiji, to je obuzdavanje zajedno sa dijalogom, ako je to u interesu Alijanse.

  • Mi ćemo obuzdavati napore NATO-a, vrlo selektivno prilaziti tematici dijaloga sa Alijansom za koji se zalažu članovi te organizacije – objasnio je Rjabkov.

Ranije je generalni sekretar Alijanse Јens Stoltenberg izjavio da će NATO morati da odgovori “mjerama”, ako se Rusija ne vrati realizaciji Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, za šta su joj dali rok od pet nedjelja.

SPUTNIK

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare