28. Augusta 2022.

Rusi sve snažniji? Vojska se oglasila

Big Portal

To je saopštio portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov i dodao da je oboreno šest dronova i presretnuto 29 raketa.

U napadu je ubijeno do 150 neonacista i uništeno 10 automobila i oklopnih vozila.

Tokom ofanzivnih dejstava savezničkih snaga na Donjeckom pravcu uništeno je 60 odsto pripadnika 204. bataljona 241. brigade teritorijalne odbrane u selu Artjomovsk. Komanda operativno-taktičke grupe “Liman” povukla je jedinice brigade iz područja borbenih dejstava u Kijev radi snabdevanja, istakao je Konašenkov.

Visokopreciznim udarima na područje Slavjanska ubijeno je više od 100 pripadnika ukrajinskih snaga koji su bili na obuci u centru za obuku rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u gradu Zaporožju na teritoriji fabrike “Motor Sič” pogodile proizvodne pogone u kojima su remontovani helikopteri ukrajinskih vazduhoplovnih snaga.

Osim toga, u prethodna 24 časa pogođena su tri komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine u DNR, kao i 42 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 139 okruga.

Kod Nikopolja u Dnjepropetrovskoj oblasti uništeno je skladište nafte iz kojeg su se snabdevale jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.
Takođe je uništeno osam skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u DNR, Harkovskoj oblasti, Nikolajevskoj oblasti i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ruski PVO sistemi su tokom prethodnog dana oborili šest ukrajinskih bespilotnih letelica u Donjeckoj Narodnoj Republici, Harkovskoj oblasti i Hersonskoj oblasti.

Presretnuto je 28 raketa višecevnih bacača raketa “Oljha” i “Himars” u DNR, Hersonskoj oblasti, kod Antonovskog i Darevskog mosta, kao i iznad Kahovske hidroelektrane.

Osim toga oborena je jedna balistička raketa “Točka U” u Hersonskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je: 274 aviona, 148 helikoptera, 1.826 bespilotnih letelica, 370 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.400 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 822 višecevna bacača raketa, 3.349 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 5.095 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare