Rusi prijete Britancima: "Ne šaljite brodove, ako nećete da vas povrijedimo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rusi prijete Britancima: “Ne šaljite brodove, ako nećete da vas povrijedimo”

Viši zvaničnik Rusije za bezbednost upozorio je Veliku Britaniju da ne šalje ratne brodove u blizini Krima ako ne žele da im mornari budu povređeni.

Kako javljaju strani mediji, pretnju je objavio zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Mihail Popov posle incidenta kada je ruska mornarica ispalila hice upozorenja na britanski razarač HMS Difender nedaleko od Krima.

“Dejli mejl” piše da je ratni brod tipa “45 Distrojer” vežbao manevar u Crnom moru i u ukrajinskim teritorijalnim vodama, tvrdi zvanični London.

Popov je u intervjuu za ruski list “Rosiskaja Gazeta” da je britanski potez “zbunjujući”.

“Slični potezi će biti najstrožije kažnjeni bez obzira o kojoj zemlji se radi. Preporučujemo protivnicima da dobro razmisle da li vredi da se organizuju ovakve provokacije s obzirom na mogućnosti ruskih vojnih snaga”, kazao je Popov.

Similar actions will be thwarted with the harshest methods in future by Russia regardless of the violator’s state allegiance. We suggest our opponents think hard about whether it’s worth organizing such provocations given the capabilities of Russia’s armed forces,’ said Popov.

Tenzije između zapadnih zemalja i Rusije dodatno su se povećale još od 2014. godine, pošto Zapad smatra da je Moskva 2014. godine aneksirala Krim.

Podsećanja radi, Crnomorska flota Rusije je zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je 23. juna hitac upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu u Crnom moru.

Britanske vlasti demantovale su da je došlo do incidenta.

Danas objavljeno

Opozicija u Srpskoj sutra predaje zahtjev za poništavanje izbora za predsjednika

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar