8. Jula 2022.

Rusi predstavili električni motocikl za pratnju državnih funkcionera

Big Portal

Pilot serija motocikala Aurus Merlon je završena i sada prolazi kroz kompletan ciklus ispitivanja, saopšteno je na štandu Centralnog naučnoistraživačkog instituta za automobilizam i auto-moto industriju (NAMI), na međunarodnoj industrijskoj izložbi “Innoprom” koja je otvorena u Jekaterinburgu.

Kako se navodi, motocikl za pratnju već ima “gotov dizajn eksterijera”. Pored toga, definisani su njegovi ključni parametri u pogledu tehnologije, delova i ergonomije, pa bi Aurus na dva točka mogao bi da se pojavi na putevima ove ili sledeće godine, piše Russia Beyond (hr.rbth.com).

Potvrđeno je da elektromotor motocikla ima snagu od 140 kW ili 190 KS.

Aurus Merlon ubrzava iz mesta do 100 km/h za 3,7 sekundi, a maksimalna brzina mu je oko 200 km/h. Može da pređe 200 kilometara bez punjenja baterije.

Konstruktori najavljuju da će motocikl funkcionisati i na temperaturama ispod nule, čak do -25 stepeni Celzijusa.

Osnovni zadatak novog motocikla biće pratnja automobila visokih funkcionera, ali će linija imati i različite verzije motocikala za druge zadatke, između ostalih za potrebe MUP-a i Ministarstva za vanredne situacije (MČS), a u planu je i civilna verzija koja će biti u slobodnoj prodaji.

Prošle godine je patentirana bočna prikolica za Merlon sa aerodinamičkim poklopcem i horizontalnim farom koji pokriva skoro celu širinu motocikla.

Prototip Merlon je napravio koncern “Kalašnjikov”, uzimajući u obzir zahteve specijalista Garaže za posebne namene Federalne službe bezbednosti (FSO) Rusije.

Ranije su mediji objavili da bi serijska proizvodnja mogla da počne 2022. ili 2023. godine, ali detaljnijih informacija o ovom pitanju još nema.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare