11. Decembra 2020.

Rusi prave još jednu vakcinu protiv svih vrsta kovida

Big Portal

“Uzet je u obzir evolutivni proces virusa, vakcina je napravljena na poseban način. To je potpuno nova tehnologija, dakle riječ je o inovativnoj vakcini”, rekao je Petrov, istakavši da bi vakcina trebalo da bude hipoalergena.

Prema njegovim riječima, vakcina je dobijena metodom genetičkog inženjeringa i za njenu proizvodnju nije potreban virusni patogen i druge komponente i elementi, povezani sa infektivnim patogenom, prenosi Sputnjik.

Petrov dodaje da su u toku pretklinička ispitivanja vakcine “Ural” na miševima, nakon čega će “Medsintez” započeti klinička ispitivanja.

Vakcina će se moći transportovati i čuvati na temperaturama od +2 do +8 stepeni u tečnom obliku, što pojednostavljuje proces transporta.

U avgustu je Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo prvu vakcinu na svijetu za prevenciju kovid-19, koju je razvio Naučno-istraživački centar “Gamaleja“, podseća Sputnjik.

Vakcina je nazvana “Sputnjik V”. Vakcina se zasniva na proučenoj i provjernoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbjednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare