Rusi pozivaju na bojkot serije "And just like that" - zbog scene sa prostitutkom - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Rusi pozivaju na bojkot serije “And just like that” – zbog scene sa prostitutkom

Rusi bojkotuju seriju “I tek tako” zbog stereotipa o ruskoj prostitutki, a besni ruski migranti koji žive u SAD-u pokrenuli su peticiju i traže izvinjenje.

Otkad je počeo da se prikazuje, nastavak serije “Seks i grad” nailazi na kritike. Ovog puta, serija je razbesnela ruske gledaoce širom sveta, koji HBO Max optužuju za dvostruke standardne kad je u pitanju inkluzivnost, kao i potpuno licemerje. Gledaoci bojkotuju seriju, a pokrenuli su i peticiju kojom traže zvanično izvinjenje, piše Russia Beyond.

Do besa je došlo, jer se u osmoj epizodi serije “And just like that” pojavljuje lik nove komšinice Keri Bredšo Liset (koju glumi Katerina Tannenbaum), a koja živi ispod nje u najelitnijem delu Menhetna.

Lepa, mlada, zabavlja se do kasno u noć, a neretko se ljubi ispred zgrade sa zgodnim muškarcem i pravi buku na stepeništu sa prijateljima, pa Keri ne može da spava.

Ipak, ono što u celoj situaciji Keri posebno zanima jeste odakle toj mladoj ženi novac za otmeni stan Aper Ist Sajdu.

“Pa ona je ruska prostitutka”, odgovara joj je njena prijateljica Sima, agent za nekretnine Sima i dodaje da je u pitanju tipičan scenario kad se radi o skupim nekretninama i njenim stanarima.

Ovaj komentar je izazvao lavinu negativnih reakcija, a uvređeni Rusi i Ruskinje su objavili mnoštvo komentara nakon HBO-ove objave na Instagramu kojom najavljuju novu epizodu.

Koristeći haštagove #metoorussia i #metoorussian optužuju mrežu za netoleranciju i dvostruke standarde.

Gnevni ruski migranti koji žive u SAD-u pokrenuli su peticiju na change.org tražeći i zvanično izvinjenje. Mreža je, kako kažu neki korisnici, bila zauzeta uklanjanjem komentara, ali čini se nedovoljno brzo.

Danas objavljeno

Momenat koji su svi čekali – Kejt Mos na suđenju decenije

Zeljka

Milanče iz “Otvorenih vrata”, koji se prije 26 godina zamonašio, sada postao episkop

Zeljka

Fantomski zvukovi: Šta se skriva na dnu italijanskog jezera?

Zeljka

Ostavite komentar