29. Augusta 2022.

Rusi pozdravljaju dolazak IAEA u NE Zaporozje

Big Portal

Uljanov, stalni predstavnik Rusije u međunarodnim organizacijama u Beču, rekao je da je Rusija dala značajan doprinos poseti koja će se dogoditi ove nedelje.

Proruske snage na istoku Ukrajine saopštile su danas da će lokalne vlasti osigurati bezbednost misiji IAEA, naveo je TAS S.

IAEA je saopštila da će njeni inspektori posetiti fabriku ove nedelje.

Rusija i Ukrajina su razmenjivale optužbe za granatiranje teritorije nuklearke, zbog čega se u svetu pojavio strah od potencijalne nuklearne katastrofe.

Proruski lider jednog od regiona na istoku Ukrajine Jevgenij Balicki rekao je danas da nije informisan o detaljima posete IAEA, preneo je Rojters.

On je rekao da ne očekuje značajan pomak od te posete i optužio je IAEA da ih SAD drže u šaci.

„Shvatamo da Amerikanci imaju sve evropske institucije u svojoj šaci, koje u značajnoj meri rade isključivo za američke interese. Svejedno, osiguraćemo bezbednost misiji“, kazao je Balicki za TAS S.

Direktori iz G7 zaduženi za neširenje nuklearnog oružja pozdravili su danas dolazak IAEA u Zaporožje i ponovili su zabrinutost zbog bezbednosne situacije oko nuklearke.

„Ponavljamo da nuklearka Zaporožje i struja koju proizvodi zakonski pripada Ukrajini i naglašavamo da su pokušaji Rusije da se elektrana skine sa ukrajinske elektrodistribucione mreže neprihvatljivi“, ističe se u saopštenju direktora iz G7.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare