10. Oktobra 2022.

Rusi objavili: Ovako smo vas gađali

Big Portal

Naime, to ministarstvo objavilo je snimak na kom se vidi kako se s ruskog ratnog broda ispaljuje raketa koja je, kako se tvrdi, bila usmerena ka ukrajinkim infrastrukturnim objektima.

Podsetimo, rano jutros objavljeno je da je gađan Kijev, kao i da u tomn apadu ima poginulih i ranjenih. Odmah nakon toga upalile su se sirene u skoro svim većim gradovima Ukrajine koje su oglasile vazdušnu opasnost.

Pogođeni su brojni infastrukturni objekti, a konačan broj stradalih za sada nije utvrđen.

Oglasio se i ruski predsednik koji je rekao da je rečo munjevitom odgovoru Rusije na terorističke napade Ukrajine na rusku teritoriju, od kojih je i napad na Krimski most.

Zbog toga su svi zapani mediji naveli da su današnji raketni napadi na ukrajinske gradove pa i samu prestonicu osveta Putina. On sam je rekao da će sledeći put reakcija njegove zemlje biti još veća, ukoliko se napadi na teritoriju Rusije nastave.

Takođe, u prvi mah nije bilo rečeno odakle su i čime Rusi gađali ukrajinske gradove. Ali, na osnovu ovog snimka ministarstva odbrane i reakcije Moldavije, koja je pozvala na hitan razgovor ruskog ambasadora jer su tri rakete ispaljene s Crnog mora preletele njen vazdušnji prostor, jasno je da je bar jedan pravac napada došao od strane ruske crnomorske flote.

https://twitter.com/RT_com/status/1579434067308806146?s=20&t=wHpngHen0fTU5ZPhqfIeUw

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare