Rusi ne posustaju - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Rusi ne posustaju

Spremaju dva nova modela Lade, opet ugrađuju vazdušne jastuke i klima-uređaj

Upravni odbor kompanije AvtoVAZ doneo je odluku o uvođenju novih modela automobila Lada u proizvodnju.

Ruski automobilski koncern planira da izbaci na tržište krosover na platformi modela Lada Vesta, kao i posebnu kategoriju automobila B segmenta na globalnoj mehaničkoj platformi. Ovo je izjavio Denis Manturov, ministar industrije i trgovine, koji je i predsednik Borda direktora kompanije AvtoVAZ.

Pored toga, proizvođač namerava da u osnovne verzije Lada vrati uobičajene opcije, kao što su vazdušni jastuk i klima-uređaj, piše Russia Beyond (hr.rbth.com).

“Upravni odbor je jednoglasno odobrio pokretanje dva nova projekta modela Lada koji bi trebalo da se pojave na fabričkim montažnim linijama 2024-2025. godine”, rekao je Manturov.

Ministarstvo industrije i trgovine saopštilo je da čak i ako sankcije ne budu ukinute, neće biti problema sa delovima i da AvtoVAZ planira da izbaci na tržište ukupno 140.000 automobila u drugoj polovini 2022. godine.

Sledeće godine njihov broj će biti povećan na 500.000.

Prema rečima Denisa Manturova, kompanija je počela da vraća uobičajene opcije u osnovne verzije modela. Tako Lada Granta ponovo dobija vazdušne jastuke, “klimu” i multimedijalni sistem.

AvtoVAZ je svestan odgovornosti koju ima kada je reč o potrebi da Rusiji obezbedi moderne automobile po pristupačnoj ceni i zato kompanija ulaže sve napore da poveća proizvodnju i dodatno razvije brend, dodao je on.

B92.

Danas objavljeno

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu VIDEO

Vanja A

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Ostavite komentar