Rus se lisicama vezao za vrata Mekdonaldsa i vikao: "Zatvaranje je čin nasilja" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Rus se lisicama vezao za vrata Mekdonaldsa i vikao: “Zatvaranje je čin nasilja”

Rusi nastavljaju da protesuju protiv invazije Vladimira Putina na Ukrajinu, a juče ih je uhapšeno 776 u 37 gradova.

I pijanista Luka Zatravkin, sin poznatog ruskog slikara Nikasa Safronova, juče je protestovao, ali ne zbog rata. On je bio jedini koji je digao glas protiv zatvaranja Mekdonaldsa u Rusiji, a za ovu situaciju odgovornom smatra rusku administraciju. Zatravkin se lisicama vezao za vrata poslovnice na Puškinovom trgu u Moskvi.

“Nema potrebe da ih zatvarate. Koji su razlozi za to? Ovo je neprijateljstvo prema celom ruskom narodu, to je čin nasilja”, govorio je pijanista tokom protesta, nakon čega je odveden u policijsku stanicu.

Mekdonalds je sinoć u ponoć zatvorio vrata svih restorana u toj zemlji. Iako 847 restorana neće raditi, iz Mekdonaldsa su najavili da će isplaćivati plate zaposlenima, kojih je 62 hiljade. S radom će nastaviti neprofitna organizacija “Ronald McDonald House Charities”.

Uoči zatvaranja Rusi su požurili da pojedu još jedan obrok pa su u restoranima vladale gužve.

Nakon što je kompanija najavila da napušta Rusiju, Rusi su počeli preko interneta da prodaju jela i dodatke.

Na ruskoj stranici za online prodaju Avito.ru mogu se pronaći brojni proizvodi iz Mekdonaldsa – od čitavog Mekmeenija pa sve do soseva ili čak i šećera.

“Prodajem retku ambalažu doručka iz McDonaldsa. Neverovatna ambalaža rolade zagrejaće vas uspomenama na davne dane”, napisao je jedan oglašivač, uz cenu ambalaže koja iznosi oko 5.000 rubalja.

Danas objavljeno

Sedmomjesečni sin Kajli Džener još uvijek nema ime

Vanja A

Naučnici otkrili da psi mogu otkriti kada smo pod stresom

Vanja A

Peni iz “Teorija velikog praska”

Vanja A

Ostavite komentar