29. Oktobra 2020.

Rus pred kamerom zapalio mercedes AMG G63

Big Portal

Ruski mediji izvještavaju da je mladi vloger Mikail Litvin kupio novi luksuzni mercedes u decembru prošle godine za 170.000 dolara. Za tu količinu novca vloger je očekivao bolju izdržljivost automobila i jače performanse. Pored činjenice da ga je vozio samo 15.000 kilometara Litvin tvrdi da je automobil proveo u mehaničarskim radnjama skoro 10 mjeseci.

Isfrustriran stalnim popravkama i sukobima sa salonom koji mu je prodao automobil, Litvin je odlučio da mercedes zapali.

Kako vloger ističe, automobil je u servisu bio četiri puta od kako ga je kupio, a troškove popravki diler automobila nije htio da plati iako je automobil bio pod garancijom. 

Vloger tvrdi da mu se desilo da diler nije želio u jednom od dolazaka da popravi automobil, nakon čega je otišao kod prijatelja mehaničara koji je ustanovio da se na automobilu nalazi veliki broj polovnih dijelova koji su postavljeni na prethodnim popravkama.

Kako mu je dosadilo da baca novac na stalne popravke, Litvin je odlučio da se oprosti od mercedesa AMG G63 na bombastičan način jer je jedino tako mogao da privuče pažnju javnosti i proizvođača koji su negirali njegove molbe.

Mladi vloger je automobil odvezao na livadu, posuo ga benzinom, nakon čega ga je zapalio. Mjesto paljevine vloger je napustio u starom ruskom automobilu ZAZ 968m, kojem je trebalo guranje.

Video-snimak na kojem se vidi kako Litvin pali automobil je unaprijed isplaniran i dodatno dorađen u video-montaži kako bi dobio na dramatičnosti. Ovo nije iznenađenje s obzirom na to da vlogeri žive od broja pregleda video-snimaka na društvenim mrežama. Gledaoci u Rusiji koji su pogledali snimak ističu da Litvin sigurno ne bi zapalio automobil da nije imao tako ozbiljne mehaničke probleme. Mnogi dodaju da je ovaj potez bio previše drastičan te da je bacio u plamen 170.000 dolara.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u svijetu. U Kini, gdje je kvalitet luksuznih automobila stalno pod znakom pitanja, u proteklih godina bilo je nekoliko paljenja skupocjenih automobila. Jedan Kinez je šlepao svoj automobil sa magarcom nazad u prodajni salon, dok je drugi vlasnik maseratija svoj automobil razlupao velikim čekićem.

(Odditycentral.com)

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare