Runi kritikovao smanjivanje plata fudbalerima - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Runi kritikovao smanjivanje plata fudbalerima

Menadžer-igrač Derbi Kauntija Vejn Runi smatra da je odnos javnosti prema fudbalerima “sramotan”.

Ministar zdravlja Velike Britanije Majk Henkok je izjavio da bi fudbaleri morali da pristatu na smanjenje plata tokom krize uzrokovane koronavirusom.

“Ono što se dešavalo posljednjih nekoliko dana je sramota. Prvo izjava ministra zdravstva koji je rekao da bi igrači u Premijer ligi trebalo da pristanu na smanjenje plata. Je li to bio očajnički pokušaj da se skrene pažnja s toga kako se vlada nosi s pandemijom?”, rekao je Runi.

Najbolji strelac u istoriji Mančester junajteda i reprezentacije Engleske se zatim obrušio i na vođstvo Premijer lige koje je javno zatražilo od igrača da pristanu na 30 odsto manje plate.

“Sramota je terati igrače u ugao kako bi oni platili račun za izgubljene prihode. Kako god pogledate na to, mi ispadamo lake mete i u poziciji smo u kojoj ne možemo ispasti pozitivci. U mom klubu ćemo razgovarati sa svakim igračem, jer možda neki igrač može sebi da priušti smanjenje plate za 30%, ali možda neki igrači ne mogu pristati na smanenje veće od pet odsto. Mislim da takvo rešenje ne bi stvorilo probleme u svlačionici”, dodao je Runi.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar