Rumunija i Srbiju stavila na listu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rumunija i Srbiju stavila na listu

Rumunski Nacionalni centar za nadzor i kontrolu zaraznih bolesti objavio spisak zemalja iz kojih za putnike u Rumuniju od 15. februara važi obavezan karantin.

Među njima se nalazi i Srbija.

Na novoj listi rizičnih oblasti zbog kovid-19 je oko 70 zemalja, i sve države regiona, EU, kao i SAD, Izrael, Brazil i mnoge druge.

Odluka CNSU utvrđuje karantin od 10 dana u slučaju ljudi koji stižu u Rumuniju iz zemalja sa visokim epidemiološkim rizikom i koji poseduju negativan rezultat PCR testa za Kovid 19 ne stariji od 72 sata, prenosi Agerpres.

Agencija navodi da i za decu uzrasta od tri godine i mlađe, koja u zemlju stižu zajedno sa svojim starateljima ili roditeljima, važi karantin, a izuzeta su od obaveze posedovanja negativnog PCR testa.

Putnici koji u Rumuniju stižu iz rizičnih područja, a koji nemaju potvrđen negativan PCR test u karantinu borave u periodu od 14 dana.

Za one koji stižu iz Velike Britanije, posebna su pravila, obavezan je negativan PCR test urađen najviše 72 sata pre dolaska , i karantin u trajanju od 14 dana, prenosi agencija.

Danas objavljeno

Ponovo uhapšen Srbin Boško Karalić iz Negoslavaca

M.

Korona haos u Hrvatskoj

M.

Milanović za dijalog o BiH sa Vučićem i Erdoganom

M.

Ostavite komentar