25. Decembra 2019.

Rukometni savez BiH osigurao novac za odlazak na EURO

Big Portal

EP će se u januaru održati u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

“Možda ćemo ići praznih džepova, ali se nadamo da ćemo bar uspeti da osiguramo igračima dnevnice. Platili smo hotelski smeštaj i put igrača, a osigurali smo i opremu renomiranog bosansko-hercegovačkog proizvođača”, kazao je Umičević, prenosi Hina.

Pre nekoliko dana je odlazak rukometne reprezentacije na EURO bio pod velikim znakom pitanja, jer je Federalna poreska uprava blokirala račun Savezu zbog dugovanja u iznosu od oko 850.000 evra.

“Ovaj Rukometni savez BiH nije naslednik prošlog Saveza koji nikad nigde nije bio upisan, niti u sud, niti u Ministarstvu civilnih poslova BiH. Prošli savez je ukinula država. Mi sutra imamo suđenje. RSBiH je tužio Poresku upravu Federacije BiH, tražimo poreski broj koji nam moraju dati”, poručio je Umičević.

Selektor BiH Bilal Šuman rekao je da se velika neizvesnost oko nastupa reprezentacije na EP nije odrazila na atmosferu u ekipi i motivaciju igrača.

U pitanju je istorijski, debitantski nastup BiH na EP i za Šumana i sve igrače, od kojih neki u nacionalnom dresu igraju čak 18 godina. Reprezentaciju BiH očekuje nastup u jako teškoj grupi sa Francuskom, Portugalom i domaćinom Norveškom.

“Znam da smo u evropskim medijima mi totalni autsajderi, ali meni je važno da stvari koje budemo ovde radili i dogovorili prenesemo na teren 10. januara protiv Norveške. Mi nemamo šta da izgubimo, možemo samo da napravimo veliko iznenađenje. Svaki bod na EP-u bi nam značio mnogo i na tome ćemo raditi”, zaključio je selektor BiH.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare