Rukometaši Srbije se okupili pred EP - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Rukometaši Srbije se okupili pred EP

Rukometaši Srbije u nedelju uveče su započeli okupljanje u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo.

Kontinentalni šampionat se igra od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a Srbija je u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom.

“Orlovi“ će u Staroj Pazovi obavljati trenažne aktivnosti, a u okviru završnih priprema predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke – 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Na spisku selektora Tonija Ćerone za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo nalaze se sledeći rukometaši:

– golmani: Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin);
– leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB);
– pivotmeni: Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin);
– desna krila: Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961);
– bekovi: Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem).

Igrači iz klubova Bundes lige pripremama će se pridružiti 01. januara, a Petar Nenadić u skladu sa oporavkom od povrede.

Naši reprezentativci, Darko Đukić i Lazar Kukić su preneli prve utiske po okupljanju i izneli očekivanja od Evropskog prvenstva.

“Naša očekivanja su velika i srećni smo što smo ponovo zajedno, nakon poslednjih provera protiv Slovačke. Nemamo mnogo vremena, ali nadamo se da ćemo dobrim radom uspeti da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i iskreno se nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat. Velika su očekivanja od ove selekcije, verujem u ovaj tim, verujem u ove momke i u stručni štab i mislim da možemo da dođemo do ciljanog rezultata. Upravo to što smo imali dobre kvalifikacije, ni jedan poraz, dobra atmosfera je u timu. Neka nova generacija se pojavila koja je napravila dobar rezultat kroz ove kvalifikacije. Iskreno, možda očekujemo malo više od ovaj put da napravimo, stekli smo dobru reputaciju nego što smo do sada imali. Velika su očekivanja i da velikom željom smo iščekivali ovo okupljanje i jedva čekamo da sutra zajedno krenemo u treninge.

Rivali na Evropskom prvenstvu: Ukrajina, Hrvatska, Francuska.

“Iako je nezahvalno tako reći, krećemo od najslabijeg ka najjačem. Da Ukrajinom sigurno neće biti laka utakmica, ali očekujem od naše selekcije da ćemo pobediti u toj utakmici. Posle toga nas očekuju dve veoma teške utakmice protiv Hrvatske i Francuske. Ali možemo da se nosimo sa svima, pokazali smo to u kvalifikacijama protiv Francuske. Puno očekujemo od ove selekcije, a na nama je da to i pokažemo na terenu. Ni u jednoj od te dve utakmice nas ne bih stavio kao favorita, ali se potajno nadamo da ćemo u obe utakmice izvući pozitivan rezultat”, dodao je Darko Đukić..

“Započeli smo sa okupljanjem, očekujemo još momaka da nam se pridruži, polako ćemo se vremenom kompletirati i započeti tu završnu fazu pred Evropsko prvenstvo koje se približilo i koje svi željno iščekujemo. Prisutno je veliko uzbuđenje i svi smo srećni što smo ponovo na okupu pogotovo što je pred nama veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo. Svi znamo da su sada očekivanja valika i stvarno smo nestrpljivi da prvenstvo počne i raduje nas što će biti veliko prisustvo publike. Nadam se da ćemo raditi kako treba i da ćemo se spremiti odlično i da će sve ići dobrim tokom”, rekao je Lazar Kukić..

Naša selekcija će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EHF EURO 2022.

13. januar u 18:00 časova: SRBIJA – UKRAJINA
15.januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA
17. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA

Nakon utakmica grupne faze, mečevi naredne, glavne faze takmičenja, u koju će se plasirati po dve najuspešnije selekcije iz svake grupe igraju se od 20. do 26. januara u Budimpešti.

Prestonica Mađarske je domaćin i završnice takmičenja – polufinalnih duela, 28. januara i finala, 30. januara 2021. godine.

Danas objavljeno

Basketaši Srbije ponovo prvaci svijeta!

Zeljka

Kirjos: Razočaran sam što Rusi nisu na Vimbldonu

Vanja A

Davidovac potpisao za evropskog velikana

Vanja A

Ostavite komentar