13. Aprila 2022.

Rud o Novaku: Ima super oružje

Big Portal

Skandinavski okršaj će svakako privući dosta pažnje, posebno jer je mladi Danac poput Kaspera, u velikom naletu.

Rud je pre meča pričao o svojoj formi, ali se dotakao i igre Novaka Đokovića na najsporijoj podlozi.

On veruje da svetski broj jedan i te kako može da računa na dobre rezultate, iako se njegov stil igre na šljaci drastično razlikuje u odnosu na Rafaela Nadala.

Novak igra malo drugačije u odnosu na Rafu. Malo dalje stoji u terenu i stvar sa Novakom je da ima tako dobar bekhend. Čak i tako dobri igrači na šljaci poput Rafe vole da ‘guraju’ bekhend tako da loptica beži protivniku. Teško je reagovati na visok odskok, ali je Novak postavljen protiv toga bolje od svih ostalih, jer ima tako dobru kontrolu sa bekhend strane“, kaže Rud.

Norvežanin smatra da iako šljaka nije najbolja Novakova podloga, može da računa na njoj na dosta uspeha.

Teško je naći rupu u njegovoj igri, ni njegov forhend nije slabost. Može da pravi vinere i dobre defanzivne udarce sa obe strane. Ne možete da se opustite protiv njega ni u jednom uglu terena jer ili igra bekhend kojim vas tera sa terena, ili pogađa različite uglove iz forhanda“, dodao je Kasper.

Kretanje je, kaže, posebna priča.

Očigledno je jedan od najboljih što se tiče kretanja. U stanju je da se brani kako niko ne može, to ga čini tako jakim i na betonu i na šljaci. Ali na šljaci, u stanju je da iskorači u teren i uzvrati vam tim jakim udarcima, koje pokušavate da mu vratite dok je loptica u penjanju. Opet, on je u stanju da vam je vrati sa dobrom dubinom“, zaključio je Rud.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare