9. Novembra 2022.

RTX 4090 saga oko spaljivanja kartica se nastavlja – za sve su krivi sami korisnici

Big Portal

Pre nekoliko dana čuveno ime iz oblasti testiranja kvaliteta napajanja za PC računare, poznat pod nadimkom Johnny Guru, javio se da podeli sa korisnicima svoje mišljenje i viđenje uzroka ovog problema. Prema njegovim rečima, ustanovio je da 16AWG adapter nije baš napravljen na najbolji način, te da eventualni uzrok mogu biti savijeni kablovi i problematična debljina žice u kablovima za napajanje.

powerconnectorRTX4090.png

Pošto je sakupio mnogo 12VHPWR adaptera, zaključio je da savijanje, oštećeni omotači kablova i lemni spojevi, pri čemu je testirao situaciju u kojoj je spojio samo 3 seta PCIe kablova, nije uticao na to da konačna temperatura kartice pređe normalni nivo od 53 ℃.

RTX4090power1.jpg

Suprotno tome,  loš kontakt utikača može lako da dovede do visoke temperature, jer ponekad kada pogledate utikač, ali na samom utikaču još uvek postoji razmak od konektora na kartici znači da nije do kraja ušao u ležište. To obavezno morate da rešite i ubodete konektor za napajanje do kraja. On takođe preporučuje da korisnici RTX 4090, ako su posebno zabrinuti zbog ovog problema, mogu da odu i kupe jeftinu dielektričnu mast za premazivanje metalnih konekcija.

rtx4090power2.jpg

U vezi ovog problema,  PCI-SIG organizacija je revidirala specifikaciju novog 16-pinskog “12VHPWR” kabla, koji će biti objavljen 6. decembra.

Share.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare