RPC: Nismo zvanično obaviješteni o odluci Ukrajinske crkve - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

RPC: Nismo zvanično obaviješteni o odluci Ukrajinske crkve

Ruska pravoslavna crkva nije dobila nikakvo obavještenje od Ukrajinske pravoslavne crkve o tome da proglašava nezavisnost, samim tim ne može da prokomentariše takvu informaciju, istakao je portparol Moskovske patrijaršije Vladimir Lejgoda.

Lejgoda je rekao da će Ruska pravoslavna crkva nastaviti da se moli za očuvanje jedinstva sa kanonskom Ukrajinskom pravoslavnom crkvom.

  • Budući da nismo dobili nikakvo obavještenje od Ukrajinske pravoslavne crkve, ne možemo da reagujemo na informaciju koju dobijamo iz medija i interneta. Molimo se o očuvanju jedinstva i na prekidu krvoprolića – istakao je Lejgoda.

On je naveo da se Ukrajinska pravoslavna crkva nalazi u teškoj situaciji i trpi pritisak od vlasti, raskolnika i nacionalističkih predstavnika javnosti, prenio je “Sputnjik”.

  • U situaciji kada spoljne sile pokušavaju da razruše jedinstvo Ruske pravoslavne crkve, bilo bi neodgovorno sa naše strane da komentarišemo odluke koje jednostrano donosi Ukrajinska pravoslavna crkva – zaključio je Lejgoda.

Sabor Ukrajinske pravoslavne crkve objavio je da je proglasio potpunu nezavisnost i samostalnost.

Danas objavljeno

Lavrov: Ispunićemo obaveze u vezi sa izvozom hrane

M.

Jako nevrijeme pogodilo sjeverozapad BiH

M.

Neće s Petkovim – zbog Rusa?

M.

Ostavite komentar