27. Jula 2022.

Rotor helikoptera u Grčkoj usmrtio mladog Britanca

Big Portal

Troje ljudi je uhapšeno nakon što je zadnji rotor helikoptera udario Fentona dok je pokušavao da napravi selfi na heliodromu u Atini, piše britanski Gardijan.

Grčki tužilac naložio je istragu o smrti 21-godišnjeg Britanca koji se iskrcao u Atini iz helikoptera iznajmljenog na Mikonosu.

Sudija je dozvolio dvojici inženjera i pilotu aviona da ostanu van pritvora do rezultata istrage, iako su privedeni posle incidenta na atinskom heliodromu.

Očekuje se da će istraga biti sprovedena po ubrzanoj proceduri.

“Naša istraga se fokusirala na mogući nemar. Postavlja se pitanje zašto rotori helikoptera nisu bili sključeni pre izlaska putnika,”, rekao je izvor iz policije.

Džek Fenton, trebao je da se vrati u Veliku Britaniju privatnim avionom nakon odmora sa roditeljima i sestrom na Mikonosu.

Grčki mediji navode da je studenta Univerziteta Oksford Bruks udario zadnji rotor helikoptera dok je pokušavao da napravi selfi odmah nakon što je helikopter sleteo.

Fentonovi roditelji, koji su leteli u drugom helikopteru, nisu bili svesni tragedije kada je njihov pilot upozoren, i oni su preusmereni na međunarodni aerodrom u Atini.

Relacija Mikonos-Atina postala je popularna ruta za “Superior Er”, avio-kompaniju koja iznajmljuje luksuzne helikoptere.

Grčko ostrvo Mikonos, koji je ovog leta ugostio i Elona Maska, već godinama je magnet za superbogate, navodi britanski Gardijan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare