Rosu pucala na Srbe, desetine povređeno na Kosovu, jedan pogođen u grudi - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rosu pucala na Srbe, desetine povređeno na Kosovu, jedan pogođen u grudi

Na desetina Srba je povređeno u današnjem upadu pripadnika specijalne policije Rosu na sever Kosova, a jedan muškarac teško je povređen, tačnije upucan je u grudi, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Ovo sedmi put da pripadnici Rosu upadaju na sever Kosova i sukobljavaju se sa golorukim Srba. Na desetine naših ljudi je povređeno” , rekao je on i dodao da lekari teško povređenom Srbinu Srećku Sofronijeviću pokušavaju da najpre izvuku metak zaglavljen u grudnom košu i bore se za njegov život.

On je naveo da je cilj premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija izazivanje haosa na severu Kosova i Metohije.

“Kada je Rosu krenula ka Tehničkoj školi, hrabri goloruki narod uspeo je da odbrani taj deo i otera ih, pa su se povukli u bazu Belvedere. Rosu je neprestano pucala na naš narod u Zvečanu. Upadali su u apoteke, za njih je krijumčarenje robe to što se prodaju lekovi”, kazao je.

“Naš narod ih je sprečio kod mesta Rudare, gde je bio veliki okršaj, tako što su jedinice Rosu napadale i gađale bojevom municijom na goloruki srpski narod koji brani svoje pravo na život, da se leči”, rekao je Petković.

“Zbog ovakve situacije koju je izazvao Aljbin Kurti predsednik Srbije Aleksandar Vučić se uputio u Rašku gde će u 15 sati održati sastanak u kasarni sa predstavnicima Srba, a pre toga će obići još neke lokacije”, naveo je on.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar