21. Decembra 2022.

ROSU postavila kontrolni punkt na Bistričkom mostu

Big Portal

ROSU jedinica je na most stigla sa pet blindirnih vozila, što je kod mještana izazvalo uznemirenost, pošto sumnjaju da će njihovim dolaskom biti uspostavljen kontrolni punkt koji bi mogao da bude najava uklanjanja barikada.

Bistrički most nalazi se nedaleko od raskrsnice koja magistralni put Kosovska Mitrovica-Leposavić povezuje sa Banjskom, srpskim naseljem poznatijem po Manastiru Banjska – zadužbini kralja Milutina.

Pripadnici ROSU jedinice su raspoređeni u Bošnjačkoj mahali, Mikro naselju i naselju Brđani u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, na administrativnim prelazima Јarinje i Brnjak i na punktu u blizini jezera Gazivode, u opštini Zubin Potok.

Raspoređivanje pripadnika ROSU jedinice dovodi se u vezu sa sutrašnjim najvećim protestnim okupljanjem Srba, koje će biti održano u 12.00 časova u mjestu Rudare kod Krsta, na zaobilaznom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Srbi na Kosovu i Metohiji 12. dan su na barikadama, situacija je tokom prethodne noći bila mirna, izuzev nekoliko detonacija koje su odjeknule u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, za koje je policija samoproglašenog Kosova rekla da su šok bombe ili pirotehnička sredstva.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare