ROŠTILJALI I PORED ZABRANE OKUPLJANJA Muškarac uhapšen pošto je odbio naredbu policije - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

ROŠTILJALI I PORED ZABRANE OKUPLJANJA Muškarac uhapšen pošto je odbio naredbu policije

Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije policija je juče u Mrkonjiću uhapsila M. R. Iz tog grada, potvrđeno je za Srpskainfo.

Policijskoj stanici Mrkonjić Grad juče je od strane pripadnika Štaba za vanredne situacije prijavljeno je da se u mjestu Gerzovo, opština Mrkonjić Grad, okupio veći broj građana radi zajedničkog druženja i roštiljanja.

– Policija je postupili po navedenoj prijavi, te izlaskom na lice mjesta zatekla dvanaest osoba koja su se okupila radi zajedničkog druženja i roštiljanja. Nakon što su policijski službenici okupljena lica upozorili da se raziđu, jer su radi trenutne epidemiološke situacije sva javna okupljanja u Republici Srpskoj zabranjena, osumnjičeni M.R. je negodovao na upozorenje i odbio da postupi po naredbi policijskih službenika nakon čega je uhapšen – rekli su u PU Mrkonjić Grad .

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“. Za navedeno krivično djelo propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

-Policijski službenici će i u narednom periodu upozoravati građane ukoliko primjete ovakva okupljanja, i grupna druženja građana u parkovima, na izletišitima i drugim javnim površinama. Apelujemo na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi – istakli su iz PU Mrkonjić Grad.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Uhapšen visokopozicionirani službenik MUP-a KS, osumnjičen za pomoć krim. miljeu

M.

Sutra isplata drugog dijela podrške penzionerima od 100 KM

M.

Ucjenjivali Banjalučanku tri godine: Tražili novac da ne objave njene kompromitujuće fotografije

M.

Ostavite komentar