Ronaldinjo ušao u peti mjesec pritvora, ne nazire se kraj istrage - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Ronaldinjo ušao u peti mjesec pritvora, ne nazire se kraj istrage

Ronaldinjo Gaučo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ušao je u peti mesec pritvora zbog falsifikovanja lažnog pasoša.

Brazilac je pre nešto više od četiri meseca uhapšen u Asunsionu, Paragvaj, zbog toga što je posedovao lažna dokumenta, a pored njega priveden je i njegov brat.

Lažni pasoši, koje su posedovali on i njegov brat Roberto Asis, bili su, po mišljenju istražitelja, samo vrh ledenog brega pod sumnjom da su deo organizovane kriminalne grupe koja se bavi pranjem novca.

Njih dvojica provela su oko mesec dana u zatvoru, slike i video snimci kako Ronaldinjo igra fudbal sa robijašima širile su se internetom, a potom su prebači u kućni pritvor, odnosno u hotel u kojem se nalaze i dan danas.

Plaćeno je oko 1,6 miliona dolara da se Ronaldinjo i brat prebace iz zatvora u hotel.

Istraga je ušla u peti mesec, ali nekog pomaka nema i pitanje je kakav ćemo epilog dobiti.

Ronaldinjo se sve vreme brani navodima da nije znao da su pasoši nelegalni, te da je u Asunsion došao kako bi prisustvovao otvaranju kazina i promociji knjige.

Boravak u istražnom zatvoru ili kućnom pritvoru mogu da traju do šest mjeseci, tako da tužilaštvo ima rok do početka septembra da sastavi optužnicu ili da oslobodi Ronaldinja i Roberta.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar