Roman Vladislava Bajca objavljen na španskom - BIGportal.ba
Ex Yu

Roman Vladislava Bajca objavljen na španskom

Roman “Hamam Balkanija” Vladislava Bajca objavljen je na španskom jeziku, u Argentini. Izdavač je kuća “Dedalus”, a knjigu je sa srpskog preveo Euhenio Lopez Arijazu.

 S obzirom na to da se potpisanim ugovorom ustupaju autorska prava za Latinsku Ameriku, ovaj izdavač će knjigu distribuisati i u Čileu, Urugvaju, Kolumbiji i Meksiku.

Ovaj višestruko nagrađivani roman u Srbiji i inostranstvu odmah je dobio i novo priznanje: već je uvršten u program studija Katedre za slavistiku Univerziteta Buenos Ajres. Naime, prevodilac E.L. Arijazu je šef ovog odsjeka i smatra da je ovo dobar početak za ozbiljno bavljenje idejom stvaranja kursa i lektorata za srpski jezik i književnost, a potom i katedre u prijestonici Argentine. Za realizaciju ove ideje potrebna je i pomoć države Srbije, a ne samo zemlje domaćina. Ministarstvo kulture i informisanja Srbije pomoglo je prevod ove knjige na španski, a ambasada Republike Srbije u Buenos Ajresu već je u kontaktima sa ondašnjim univerzitetom i izdavačem.

Danas objavljeno

REKAO MI JE DA SAM RANO KRENULA GRUDIMA KROZ ŽIVOT: Manekenka Ivana Stanković išla je u Mikinu školu, otkrila jezive detalje

D

NASTRANO, STRAŠNO JE ZLOUPOTREBITI AUTORITET: Bule Goncić progovorio o Miroslavu Aleksiću – Raditi sa decom je velika odgovornost

D

“Aleksić je moralna nakaza”: Stižu poruke podrške za Milenu Radulović

D

Ostavite komentar