13. Marta 2020.

Rolovana svinjetina kojoj niko neće moći da odoli

Big Portal

Sastojci:

  • 400 g svinjskog mesa u komadu
  • 150 g šampinjona
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g pečenice
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika senfa
  • 3 čena bijelog luka
  • so i biber po ukusu
  • ljuta tucana paprika po želji

Priprema:Meso izrežite, odnosno istanjite nožem tako da dobijete jednu veliku šniclu. Tako formiranu šniclu dobro izlupajte čekićem za meso tako da bude što tanja, zatim je premažite senfom, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji. Za to vrijeme na jednu kašiku ulja kratko propržite sitno isjeckan luk, pa dodajte dobro oprane šampinjone isječene na tanke listiće i sjeckan bijeli luk.

Pržite sve zajedno 2-3 minuta, pa sklonite sa vatre. Na polovinu šnicle poređajte tanke režnjeve pečenice, pa šampinjone, pospite sa malo aleve paprike, pa poređajte isječen kačkavalj.

Ovako napunjenu šniclu pažljivo urolajte i zavežite je jačim debljim koncem. Stavite je u odgovarajući sud za pečenje, premažite je masnoćom, dodajte malo vode, prekrijte sud folijom i pecite u rerni na 200-220 stepeni oko 30 min. a zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta, tj. dok ne porumeni.

Po potrebi dolijte još malo vode. Izvadite meso iz rerne, skinite konac, isjecite na tanje režnjeve i poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji, piše recepti.zena.blic.rs.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare