Sastojci:
- 400 g svinjskog mesa u komadu
- 150 g šampinjona
- 150 g kačkavalja
- 150 g pečenice
- 1 glavica luka
- 1 kašika senfa
- 3 čena bijelog luka
- so i biber po ukusu
- ljuta tucana paprika po želji
Priprema:Meso izrežite, odnosno istanjite nožem tako da dobijete jednu veliku šniclu. Tako formiranu šniclu dobro izlupajte čekićem za meso tako da bude što tanja, zatim je premažite senfom, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji. Za to vrijeme na jednu kašiku ulja kratko propržite sitno isjeckan luk, pa dodajte dobro oprane šampinjone isječene na tanke listiće i sjeckan bijeli luk.
Pržite sve zajedno 2-3 minuta, pa sklonite sa vatre. Na polovinu šnicle poređajte tanke režnjeve pečenice, pa šampinjone, pospite sa malo aleve paprike, pa poređajte isječen kačkavalj.
Ovako napunjenu šniclu pažljivo urolajte i zavežite je jačim debljim koncem. Stavite je u odgovarajući sud za pečenje, premažite je masnoćom, dodajte malo vode, prekrijte sud folijom i pecite u rerni na 200-220 stepeni oko 30 min. a zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta, tj. dok ne porumeni.
Po potrebi dolijte još malo vode. Izvadite meso iz rerne, skinite konac, isjecite na tanje režnjeve i poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji, piše recepti.zena.blic.rs.