Rolls-Royce Phantom Oribe u saradnji sa Hermesom - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Rolls-Royce Phantom Oribe u saradnji sa Hermesom

• Rolls-Royce Motor Cars je kreirao veličanstveni Phantom Oribe po narudžbini


• Eksterijer i enterijer su dizajnirani i ručno rađeni zajedno po narudžbini specijalista iz Rolls-Roycea i Hermesa, koristeći materijale, tehnike i znanje iz obe kuće

• Po narudžbini japanskog preduzetnika, kolekcionara umetnosti i entuzijasta superautomobila Yusaku Maezawe

• Specijalni dvobojni MZ Oribe zeleni i krem spoljašnji izgled je inspirisan bojama u klijentovoj kolekciji drevne japanske keramike svetske klase

• Klijent ga je zamislio kao „kopneni mlaznjak“ kao dodatak nedavno naručenom privatnom avionu

„Ovaj veličanstveni izraz našeg vrhunskog proizvoda predstavlja orijentir za Rolls-Royce Motor Cars, koji okuplja dve kuće sa više od tri veka zajedničkog iskustva i nasleđa. To je rezultat duboke saradnje između kuća Rolls-Royce i Hermes, u kojoj su dizajneri, stručnjaci za materijale i vešti zanatlije radili rame uz rame na stvaranju zaista jedinstvenog Phantoma. Izuzetna mi je čast ujediniti dve kuće na tako kreativno izazovnoj, tehnički zahtevoj narudžbini i tako lepo oživeti izvanrednu viziju našeg klijenta.”

Torsten Muller-Otvos, izvršni direktor, Rolls-Royce Motor Cars

„Zaista smo obradovani kada vidimo da je ovaj automobil po narudžbini zaživeo nakon izuzetnog puta stvaranja i izrade, izvedenog saradnjom obe naše kuće. Ponosni smo što smo doprineli stvaranju jedinstvenog i savremenog izraza vizije našeg klijenta, zahvaljujući našem duhu inovativnosti, kvalitetu naših materijala i znanju naših majstora, koji su, između ostalog, razvili jedinstvene šavove i tehnike tapaciranja enterijera automobila i tehnike ručnog slikanja za galeriju. Bilo mi je pravo zadovoljstvo sarađivati sa stručnjacima Rolls-Roycea i videti kako ovaj automobil izražava sve vrednosti koje Hermes neguje svakodnevno.“

Axel de Beaufort, direktor dizajna i inženjeringa, odeljenje Hermes Bespoke

“Ovaj jedinstveni Phantom je spoj Istoka i Zapada, drevnog i modernog, vedrine i uzbuđenja. Bila je to sjajna kreativna i kulturna razmena sarađujući sa Hermesom; naučili smo mnogo toga jedni od drugih. Uvek je zadovoljstvo kada klijent zaželi smelu, jasnu i maštovitu viziju i veliko uzbuđenje kad je vidimo tako realizovanu“.

Michael Bryden, vodeći dizajner, Rolls-Royce Bespoke Collective

Rolls-Royce Motor Cars je u jedinstvenoj saradnji sa Hermesom stvorio veličanstveni Phantom. Dizajniran i ručno izrađen od strane kombinovanog tima specijalnih stručnjaka u domu Rolls-Roycea u Goodwoodu i Hermesa u Parizu, Phantom Oribe odražava ličnost i strast svog vlasnika, japanskog preduzetnika Yusaku Maezawe. Klijent je automobil zamislio kao ‘kopneni mlaznjak’, donoseći spokojnu ekskluzivnost privatnog vazdušnog putovanja na put. Upečatljiva dvobojna spoljašnjost automobila se poklapa sa karakterističnim zelenim i kremastim glazurama antičkog japanskog Oribe posuđa, čiji istaknuti kolekcionar je Maezawa-san. Gornji deo je završen u Oribe Green zelenoj boji, specijalnoj boji kreiranoj isključivo za klijenta; neobičnim potezom, Rolls-Royce je boju stavio na raspolaganje i za upotrebu na klijentovom privatnom avionu sa kojim će Phantom biti uparen.

Razvijen tokom mnogih meseci od strane specijalista u Surface Finish Center u Goodwoodu, savršeno hvata sjajnu, duboko zelenu glazuru koja karakteriše ovu keramiku iz 16. veka. Efekat je lepo upotpunjen kremasto-belim donjim delom. Kolorit inspirisan posuđem Oribe skladno se nastavlja kroz unutrašnjost, stvoren i realizovan istinskim sastankom umova između Hermesovih dizajnera i zanatlija u Parizu i kolekcije dizajnera, inženjera i zanatlija Rolls-Royce Bespoke u Goodvoodu u zapadnom Saseksu. Zajedno su primenili zajedničku stručnost i domišljatost kako bi osigurali da svaka pojedinačna komponenta oličava najfinije tradicije obe kuće.

Enterijer je presvučen pretežno kožom Hermes Enea Green, proširujući se na detalje koji uključuju trenutne dodirne tačke klijenta; na primer, volan, deo oko menjača i komande za podešavanje klime u automobilu. Hermesova koža je i oko gornje ploče s instrumentima, unutrašnjih stubova i police. Takođe oplemenjuje manje vidljive površine, uključujući pretinac za rukavice i oblogu prtljažnika, centralnu konzolu i hladnjak za šampanjac. U znak istinske saradničke prirode projekta i uzajamnog poštovanja dvojice proizvođača, poklopac pretinca za rukavice je utisnut s potpisom Habille par Hermes Paris. Delikatni Hermes logo ukrašava naslone za glavu, dok mekani Seashell Vhite akcenti i odgovarajuće prostirke od jagnjeće vune stvaraju osećaj svetlosti i prostora u celini.

Unutrašnjost takođe obiluje primerima dizajna i zanatske izrade Rolls-Roycea po narudžbini. Na primer, drvene delovi zvučnika nastaju preciznim perforiranjem furnira Open Pore Royal Valnut, stvarajući teksturne estetske i nežne haptike. Open Pore Royal Valnut je predviđen i za centralnu i zadnju konzolu i naslon stola za piknik; a unutrašnjost sadrži i Hermes ‘Toile H’ platno na naslonima za ruke, centralnoj i zadnjoj konzoli.

Hermes u automobil unosi svoje prepoznatljivo konjičko nasleđe i inovativnu stručnost, sa kožnim presvlakama stvorenim tehnikama šivanja i farbanja ivica koje su prvobitno koristili majstori sedlara. Delo inspirisano čuvenim Hermes motivom konja, ručno je naslikano na Open Pore Royal Walnutu i predstavljeno je kao postavka u umetničkoj galeriji, iza stakla.

Torsten Muller-Otvos je dodao: „Ovaj veličanstveni i ukusni Rolls-Royce Phantom pokazuje šta je moguće kada talentovani ljudi iz dve svetske velike kuće blisko sarađuju sa dalekovidnim, inspirativnim klijentom poput Maezawa-san-a. To je susret umova, stručnosti, vizija i veština koji predstavljaju najbolje od naših zanatlija i sposobnosti.”

Danas objavljeno

Zavirite u naprednu vještačku inteligenciju koju predstavlja Jeep

Zeljka

Dacijin industrijski podvig: 24 sata za obnovu identiteta u fabrikama

Zeljka

Kia namjerava preoblikovati mobilnost u Evropi

Zeljka

Ostavite komentar