23. Februara 2021.

Rolls-Royce Koa Phantom

Big Portal

Jedinstvena kreacija se pridružuje njegovoj ličnoj kolekciji više od 60 jedinstvenih automobila u zbirci muzeja JBS. Izuzetna investicija je omogućila gospodinu Smithu da stvori zaista jedinstvenu verziju, koja će nesumnjivo postati budući klasik. Kako piše Automania.hr, Koa Phantom je prvi Rolls-Royce Phantom koji uključuje drvo Koa, retku vrstu drveća koje raste samo na havajskom tlu. Inspiracija proizlazi iz ljubavi gospodina Smitha i njegove supruge Laure prema toplini i karakteru Koa Wooda, koji je proveo značajnu količinu vremena na Mauiju na Havajima. Njegova stalna veza s vrstom Koa je ukorenjena duboko u njegovoj porodici, jer je stolica za ljuljanje Koa Wood centralno mesto u njihovom domu već dugi niz godina.

Kad su krenuli u stvaranje, gospodin Smith je brzo naučio da će za njegov dizajn o kojem se ne može pregovarati biti potrebno majstorima omogućiti vreme da usavrše svoju umetnost. Jedinstveno drvo Koa raste samo na Havajima i zaštićeno je u havajskim državnim i nacionalnim parkovima. Koa drvo može da se sakuplja samo s privatnog poljoprivrednog zemljišta, a zahvaljujući vrlo specifičnim uslovima uzgoja, zaista je retko pronaći takvo jedinstveno stablo iz ovog izuzetno ograničenog resursa. Stručnjak za drvo iz Rolls-Roycea ga je pronašao i to je otkriće kao ‘jedan u milion’. Neke marke pretendenti koriste češće dostupne uzorke Koa Wooda, ali za Rolls-Royce bi poslužio samo najbolji primer ove izvanredne vrste.

Gospodin i gospođa Smith su strpljivo čekali tri godine na svoj savršeni furnir, dok je Rolls-Royce Wood Specialist pregovarao s dobavljačem o vrlo cenjenoj cepanici iz vlastite kolekcije. Ovaj primerak prikazuje jedinstvenu dubinu karaktera koja se retko viđa, s likom u zrnu koji stvara efekat pliša. Spoljašnjii deo Koa Phantoma svetli tamno plavom bojom danju, ali noću, skriven je u tami. Dogovorena nijansa ‘Packard Blue’ u boji se podudara s Packardom Twelve Coupe iz 1934. g. Smitha, retkim automobilom iz njegove lićne kolekcije.

Stvaranje tačnog podudaranja s 80 godina starim automobilom nije bilo lako, a čak je uključivalo i delove starih automobila. Nakon testiranja na više od 40 prototipa, formula je napokon ocenjena savršenim poklapanjem. Elegantna ručno oslikana u Dove Grey dužini je duboke, tamnoplave Phantom boje, podudarajući se s prugama centra točkova. Na vozačevim vratima se nalaze personalizovani inicijali “JBS Jr”, dok na putničkim vratima stoji inicijali gospođe Smith, “LAS”.

Na okviru vrata stoji: “Ručno izrađen u Goodwoodu u Engleskoj za Lauru i Jack Boyd Smith, mlađi.”

Izvor:Automania.hr
Foto: Rolls-Royce

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare