25. Maja 2021.

Rolls-Royce dobio novog šefa dizajna

Big Portal

48-godišnji Warming će se pridružiti Rolls-Royceu od 1. jula, a zameniće Jozefa Kabana. Warming je napustio BMW Group 2016. godine, nakon što je proveo šest godina na mestu šefa dizajna u Miniju i tri godine kao glavni dizajner eksterijera u BMW-u. Ostale prethodne pozicije uključuju više uloga u dizajnu u kompanijama Volkswagen i Borgward, nedavno oživljenom nemačkom proizvođaču automobila, koji sada ima podršku kineskih investicija.

„Kao naš direktor dizajna, [Warming] će imati ključnu ulogu u definisanju našeg budućeg estetskog pravca i ostvarivanju snova i težnji naših klijenata“, rekao je izvršni direktor Rolls-Roycea Torsten Muller-Otvos. „Anders nam se pridružuje dok idemo napred ka punoj elektrifikaciji našeg brenda, što će oblikovati Rolls-Royce u narednim decenijama.“

Warming je doprineo spoljnom dizajnu druge generacije BMW-a X3, BMW-a serije 5, serije 6, Z4 i trenutne, treće generacije BMW-a Mini. „Anders Varming ima dokazane rezultate kao izuzetno kreativan i strastven dizajner, pažljiv za detalje i izradu, a budući da je većinu svoje karijere proveo u našem dizajnerskom timu, siguran sam da će se vrlo brzo integrisati“, rekao je Adrian van Hooydonk, viši potpredsednik dizajna u BMW grupi.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Autocar.co.uk

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare