Rolls-Royce Boat Tail 2022 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Rolls-Royce Boat Tail 2022

Rolls-Royce Motor Cars predstavlja sledeće poglavlje svoje Boat Tail izrade karoserije – jednu od samo tri koje su napravljene i koje će ikada biti napravljene.

Suština je da svaka od njih ispriča priču potpuno jedinstvenu i ličnu za svog vlasnika, odražavajući njegovu sopstvenu istoriju, ukus i senzibilitet. Imajući ovo na umu, Boat Tail, otkriven na Concorso d’Eleganza, Villa d’Este 2022, na obali jezera Komo u severnoj Italiji, predstavlja remek delo suzdržanosti, sofisticiranosti, elegancije i pažnje posvećene detaljima.

Rolls-Royce Boat Tail je u potpunosti ručno napravljen, sa panelima karoserije napravljenim od ogromnih pojedinačnih listova aluminijuma kako bi se stvorio prepoznatljiv obris inspirisan trkačkim jahtama s početka 20. veka. U svakom pogledu, ovaj izuzetan automobil je potpuno jedinstven.

Naručio ga je mecena čiji je porodični posao izrastao iz porekla njegovog oca u industriji bisera. Međunarodno obrazovan i kosmopolitski u svom ukusu i uticajima, klijent je etablirani pokrovitelj umetnosti, koji dodatno poseduje značajnu kolekciju klasičnih i modernih automobila, smeštenih u namenskom privatnom muzeju.

Nivo sofisticiranosti, stečen iz klijentovog opsežnog poznavanja luksuza, jasno je vidljiv u ovom željenom predmetu umetnosti. Celokupna estetika dizajna je suzdržana; studija u pažljivo razmotrenim materijalima i preciznim detaljima koji zajedno stvaraju veoma lični i emocionalno rezonantni omaž klijentovom ocu.

Na početku procesa, klijent je predstavio Rolls-Royce Coachbuild dizajnerima izbor od četiri biserne školjke, lično odabrane iz njegove privatne kolekcije zbog njihove jedinstvene boje i složenosti. Školjke su dale inspiraciju za spoljašnju boju, koja je jedna od najsloženijih završnih obrada koje je Rolls-Royce ikada napravio.

Osnova boje je svetlucava mešavina ostriga i meke ruže, sa velikim belim i bronzanim ljuspicama liskuna dajući jedinstveni biserni kvalitet koji se suptilno menja pod različitim svetlosnim uslovima. Kontrastna hauba boje konjaka, kreirana posebno za ovaj Boat Tail, sadrži fine bronzane i zlatne aluminijumske ljuspice, zajedno sa slojem kristalnog i ledenog mat prozirnog premaza, dodajući značajnu toplinu i dubinu izgledu automobila.

Zadnja paluba, na kojoj se nalazi jedinstveni paket Boat Taila „dizajn leptira“, obložen je furnirom od kraljevskog oraha, umetnut ružičastim pozlaćenim prugama sa satenskom završnom obradom kako bi se obezbedio osetljiv i sofisticiran izgled. Kraljevski orah je posebno odabrao klijent zbog njegovih lepih svojstava kako sazreva tokom vremena, materijala koji će postepeno prelaziti na tonske osobine boje konjaka. Odozgo se posmatra harmoničan balans i efekat satena ledenog poklopca motora i taktilne drvene zadnje palube, u kontrastu sa prednjom i bočnom perspektivom visokog sjaja.

Sa prednje strane, Panteon gril, izrezan od jednog, čvrstog dela aluminijuma, ukrašen je duhom ekstaze u obliku ružičastog zlata.

Unutrašnjost je prelepo uređena kombinacija savršeno usklađene kože u boji konjaka i ostriga i furnira kraljevskog oraha, sa akcentima od ružičastog zlata i sedefa. Koža, upotpunjena bisernom završnom obradom, naglašava površine i forme sedišta Boat Tail i dizajn enterijera. Tunel je napravljen od furnira kraljevskog oraha sa prugama od ružičastog zlata, crtajući direktnu vizuelnu referencu na zadnju palubu i dodajući blistavu toplinu unutrašnjosti Boat Taila.

Centralni deo kontrolne table je časovnik napravljen od sedefa, koji je izabrao i isporučio klijent iz sopstvene kolekcije; čiji prednji deo je čist i minimalani po svom izgledu kako ne bi umanjila dragoceni materijal. Ista cenjena supstanca krasi kontrolne prekidače i instrumente, stvarajući snažnu vizuelnu i materijalnu vezu između automobila, vlasnika i njegovog porodičnog nasleđa.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Kamaz prikazao autonomni pedesetotonski kiper bez kabine

Vanja A

ID. Aero – Volkswagenov novi Passat

Vanja A

Čekate automobil? Stiže slagalica

Vanja A

Ostavite komentar