ROLINGSTONSI NA EKRANU: U pripremi TV serija o legendarnom bendu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

ROLINGSTONSI NA EKRANU: U pripremi TV serija o legendarnom bendu

BIOGRAFSKA televizijska serija o najvećem rokenrol bendu na svetu, Rolingstonsima, uveliko se priprema.

Američki kablovski kanal Ef-eks naručio je scenario od slavnog britanskog pisca Nika Hornbija, autora romana “Haj fideliti” i “Sve o dečaku”. Produkcija je poverena kući Left Bank i ekipi koja stoji iza popularne serije “Kruna”. Poznati bend je dao dozvolu producentima za snimanje, kao i odobrenje da se koristi njihova muzika.

Izvršni direktor Ef-eksa Džond Lendgraf potvrdio je vest uz napomenu da mreža napreduje sa razvojem projekta i da su u planu dve sezone serije o prvoj deceniji postojanja “kotrljajućeg kamenja”.

Priča će pratiti Rolingstonse tokom prvih trijumfalnih i tragičnih godina rada. Poseban osvrt biće dat na početke šezdesetih i formiranje benda, kao i prve nastupe, proboj na svetskoj sceni, brojne skandale sa alkoholom i narkoticima, izlazak ključnih ploča, te smrt prvog gitariste Brajana Džounsa 1969. Radnja bi se, navodno, okončala 1972. godine s objavom značajnog albuma Exile on Main Street.

Ovo neće biti prva TV serija o Stonsima u ovom veku. Mik Džeger je bio jedan od koautora HBO serije “Vinil”. Pre toga, Džeger se pojavio kao on u Ej-bi-sijevom sitkomu “Vitezovi prosperiteta”.

Danas objavljeno

Viđali su se iza leđa svojih supružnika: Milijarder i njegova djevojka ludo zaljubljeni

Zeljka

Reper, bivši Kanje Vest, koristi i pandemiju – brendirao “Ye” maske

Zeljka

Kris Braun nazvao košarkaša “pravim herojem” zbog stava o vakcini

Zeljka

Ostavite komentar