4. Marta 2022.

Rolat sa keksom i kremom – ne peče se i brzo se sprema

Big Portal

Sastojci:

  • 350 g keksa po želji
  • 80 g maslaca
  • 1 čaša mleka
  • 3 kašike instant kafe
  • Za punjenje:
  • 2 kašike krema ili nekog drugog namaza
  • 300 g sira (sveži sir, maskarpone ili tofu)
  • 4 kašike šećera po želji, 1 oljica kokosovog brašna

Za ukrašavanje (po želji)

  • čokoladni preliv
  • ukrasi po želji – orašasti plodovi, mrvice, voće

Priprema:

  • Izblendirajte 350 g keksa, sve dok se ne dobijete brašnastu strukturu.
  • U šerpu ubacite 80 g maslaca i 1 čašu mleka, dodajte 3 kašike kafe, zatim promešajte i kuvajte na laganoj vatri, dok se maslac ne otopi.
  • Kada se maslac otopi, dodajte keks i promešajte, a potom izgnječite rukama.
  • Na papir za pečenje prebacite smjesu, razvaljajte ju i oblikujte pravougaonik. Odrežite višak sa strane, utisnite u sredinu i ponovo razvaljajte.
  • Premažite s dve kašike krema ili namazom po želji.
  • U posudu stavite 300 g sira, 4 kašike šećera, 1 šolju kokosovog brašna i promešajte. Dobijenu smesu namažite i oblikujte rolat i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike jedan sat.
  • Zatim rolat premestite u frižider sat vremena. Kada je ohlađena, prelite ju čokoladnim prelivom i ukrasite po želji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare