Sastojci:
- 350 g keksa po želji
- 80 g maslaca
- 1 čaša mleka
- 3 kašike instant kafe
- Za punjenje:
- 2 kašike krema ili nekog drugog namaza
- 300 g sira (sveži sir, maskarpone ili tofu)
- 4 kašike šećera po želji, 1 oljica kokosovog brašna
Za ukrašavanje (po želji)
- čokoladni preliv
- ukrasi po želji – orašasti plodovi, mrvice, voće
Priprema:
- Izblendirajte 350 g keksa, sve dok se ne dobijete brašnastu strukturu.
- U šerpu ubacite 80 g maslaca i 1 čašu mleka, dodajte 3 kašike kafe, zatim promešajte i kuvajte na laganoj vatri, dok se maslac ne otopi.
- Kada se maslac otopi, dodajte keks i promešajte, a potom izgnječite rukama.
- Na papir za pečenje prebacite smjesu, razvaljajte ju i oblikujte pravougaonik. Odrežite višak sa strane, utisnite u sredinu i ponovo razvaljajte.
- Premažite s dve kašike krema ili namazom po želji.
- U posudu stavite 300 g sira, 4 kašike šećera, 1 šolju kokosovog brašna i promešajte. Dobijenu smesu namažite i oblikujte rolat i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike jedan sat.
- Zatim rolat premestite u frižider sat vremena. Kada je ohlađena, prelite ju čokoladnim prelivom i ukrasite po želji.