SASTOJCI:
- 6 debljih kora za pite
- 3 jaja
- 400 g svježeg sira
- 100 g kisele pavlake
- 1 ravna kašičica soli
- 50 ml ulja
- 50 ml kisele vode
PRIPREMA:
Pomiješajte jaja, sir, pavlaku i so da biste dobili nadjev za kore. Zasebno pomiješajte ulje i kiselu vodu ova smjesa potrebna je za prskanje kora. Podmažite uljem manji kalup (oko 24 cm).
Svaku koru poprskajte mješavinom ulja i vode pa na donji kraj obilno nanesite nadjev. Uvijte koru u rolnicu i u krug slažite u kalup, počevši od ruba kalupa ka sredini.
Složenu pitu poprskajte preostalom tečnošću od kisele vode i ulja, pospite krupnom solju ili sjemenkama pa kalup obložitite providnom folijom i ostaviti ga u frižider. Sutradan pitu pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Nezavisne.