10. Jula 2021.

“Rodžeru nedostaje velika pobjeda da vrati samopouzdanje”

Big Portal

Nekadašnji četvrtfinalista Vimbldona i US Opena (oba 1985. godine), smatra da je posle svega što je prošao, njegov sunarodnik uradio prilično dobru stvar u Londonu.

Imajući u vidu njegove pripreme, četvrtfinale je dobar rezultat. Ipak, Vimbldon nije bio korak unapred posle Pariza. Imao je tamo taj nivo. U Dohi i Parizu je igrao sa drugačijim mentalnim stanjem. Rekao je jasno da mu je to bila jedina priprema i da će se sve videti na Vimbldonu. I kako je turnir krenuo, počeo je da oseća pritisak. Videlo se to u prvom meču sa Manarinom, kaoa je bekhend igrao samo iz slajsa. Protiv Hurkača je od pčetka imao taj utisak da ne može da ostane u dužoj razmeni. Želeo je previše i prebrzo, igrao je na sve ili ništa. Da bi ste izbacili Hurkača sa terena u tim vetrovitim uslovima, trebalo je da imate odličan dan“, kaže Gintard za “Tagesancajger”.

On smatra da Rodžeru nedostaje još jedna važna stvar.

Nedostaje mu samopouzdanje i to utiče na njegov rad nogu. Nema načina da dođe do velikih pobeda. Nije dobio još nikog bitnog posle čega bi pomislio da može da se sa njima takmiči. Treba mu ta potvrda. Postrebne su mu pobede protiv Medvedeva i Zvereva“, zaključio je Gintard.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare