16. Decembra 2020.

Rodžerov trener: Đoković je pronašao način da pobjeđuje Federera i Nadala

Big Portal

On je pričao o svom pulenu, eventualnoj praznini nakon njegovog penzionisanja, a dotakao se i Novakove nove asocijacije igrača.

“Njih zameniti biće veoma teško, ali mislim da tenis nije u opasnosti kada se oni povuku. To se, takođe, mislilo posle faze Borga i Mekinroa ili Samprasa i Agasija. Možda u kratkom periodu oni koji pobede neće dobiti toliko pažnje, ali postoji nešto što me teši. To je da će Rodžer i Rafa biti povezani sa teniskom i kada napuste teren. Bilo je dosta ’brojeva 1’ koji su nestali sa mape nakon odlaska u penziju, poput Samprasa. Ali, Rodžer i Rafa su izgradili nasleđe koje je jedinstveno i promenili su istoriju sporta”, rekao je Ljubičić i dodao:

“Mediji im daju na važnosti zbog sve što su radili od 2005. godine. Doprineo je i Đoković svemu tome, pronašao je način da ih pobedi. Ostali igrači su upoznali trojicu toliko jakih protivnika, gotovo ih nemoguće sve pobediti na istom turniru. Nalbandijan je to učinio samo jednom, to je jasan dokaz. Vavrinka, na primer, je imao sve da uspe u tome, ali je imao ogromnih problema sa Federerom.”

Federer se polako priprema za narednu sezonu.

“Neverovatno je videti da nema nikakav problem da se vrati na vrhunski nivou, čak i kada nedeljama nije trenirao. Ta lakoća je neverovatna. Spolja se čini da je to prirodni dar, ali sve je to u stvari rezultat intenzivnog rada i hiljada sati ponavljanja… Pokušavamo da se pripremimo za narednu sezonu. Od sredine decembra treniraćemo u Dubaiju. Prioritet je Vimbldon”, istakao je on.

O PTPA…

“Razumem dobru nameru da novac mora da se raspodeli pravednije i znam da se slabiji teniseri osećaju zapostavljeno. Ali, kod svakog udruženja pojaviće se isti problemi jer ćete o novčanim nagrada uvek morati da razgovarate sa predstavnicima turnira i ATP-a. Jasno je da to nije savršena organizacija, komunikacija sa teniserima bi trebalo da se poboljša”, zaključio je Ljubičić.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare